Friday, June 7, 2013

Ada Orang Tanya: Blogger Sombong?

Assalamualaikum.

20 karangan untuk folio BM aku tak siap lagi. Langsung tak buat sebenarnya. Belum mula menulis lagi. Pen pon baru beli tadi wakakaka. Alang-alang aku dah malas nak menulis tu, baik aku menulis kat blog. Kalau ikot aku, nak je aku bagi kat cikgu 20 entry terbaik kat blog ni (terbaik sangat zzzzz).

Ingat tak entry yang aku dok kencang hebat - Ada Orang Tanya tu. Konon la nak buat entry berdasarkan komen-komen kat entry tu. Dah 2 minggu tak gerak gerak jugak. Ok lah harini aku terasa nak jawab persoalan ini;

" Apa pandangan anda tentang blogger yang sombong? Blogger yang tidak bertegur sapa dengan bloggers baru? "

Aku lupa siapa yang tanya soalan ni sebab dia bagi kat FB. Aku dah bagitau, tanya kat ruang komen blog sebab nanti aku akan lupa punya. Kalau tak, boleh aku letak link blog dia sekali. Soalan pon ada lagi tapi aku ingat tu je.

Menjawab menjawab;

Entah kenapa aku terasa sikit dengan soalan ini wahahaha. Aku sombong ke? Kalau ada yang rasa aku sombong, maaf la yer. Bukan semua orang berblogging dengan niat & cara yang sama. Aku buat blog dengan niat untuk bacaan diri sendiri pada waktu lapang haha. Dan aku update hanya bila aku rasa perlu. Sebab tu jumlah entry kat blog ni sangat sedikit. Selain itu, selalunya aku bukak dashboard hanya untuk approve comments. Tu je. Memang busy dan takde masa. Jadi, silalah ambil diri aku ini sebagai contoh :P

Bukan sombong. Tapi sesetengah bloggers ada yang sibuk. Ada yang jadikan blog sebagai diary. Ada yang memang bukan jenis peramah. Pasal tak bertegur sapa dengan bloggers baru plak, sama la kes dia. Bila dah jarang bukak blog, manala nak tau entry-entry baru bloggers lain kan. Sebab tu jarang bagi komen. Bila jarang komen, orang ingat tak bertegur. Ye ye aku terasa lagi haha. Tapi kalau entry pon penuh carutan, tulisan bersimpul simpul, warna warni, kecik sampai takleh baca, haaaaa awak rasa?

18 comments :

  1. heee :) tahu xpe . sabar jela kan .

    ReplyDelete
  2. Tak semsestinya semua blogger sombong..

    ReplyDelete
  3. follow here =) nice entry . =D

    ReplyDelete
  4. tak kenal, maka tak cinta. ye dak?

    cuba kita buat friendly2 sikit, confirm blogger tu pom takkan sombong ngan kita. errrkk.. ^_^

    ReplyDelete
  5. betul tu .. bukan semua blogger sombong .. setuju !! :)

    ReplyDelete
  6. bukan semua sombong kan , mybe tak perasan kdg-2 :)

    ReplyDelete
  7. Susah nak jadi peramah kalau diri pemalu >.<

    ReplyDelete
  8. standard lah orang kata kita sombong sebab kita tak layan... bila dilayan, kita pulak malu sebab tak dilayan... hehe...

    datang sambil follow... :D

    ReplyDelete
  9. Kalau rase diri tu sombong, bik takyah blogger...kan..kan :D

    ReplyDelete
  10. nice entry . setuju sngat :D
    Jdi peramah sikit , cnform blogger lain xsmbong :D

    ReplyDelete
  11. wah, sampe segitunya ya. padahal ngeblog merupakan sarana silaturahmi sesama blogger,

    ReplyDelete
  12. Hurmmm... Cian Blogger yg kn Chop sombong 2 kn?

    ReplyDelete