Friday, May 17, 2013

Ada Orang Tanya.

Assalamualaikum.

Aku ni jarang masok segmen. Bukan jarang tapi tak pernah masok pon. Kalau masok yang tak yah buat entry. Kalau kena buat entry bagai memang tak der aku nak masok. Pemalasss kan haha. Entry sendiri malahan diri sendiri tak terurus, lagi mau join segmen. Bila blogwalking ada segmen yang tak perlu buat entry cuma letak link blog anda saja di kotak komen eh marilah mari kita semua join, alang alang tu aku bubuh je la.

Apa yang paling aku suka lepas publish entry adalah membaca komen. Bila orang bagi komen positif, rasa semangat nak buat entry baru :D Setakat ni komen negatif takde aku rasa. Ada pon anonymous dok perli perli cehhh. Lu kalau nak komen lempar segala tahi tunjuk nama ngan blog lu dow biar wa scroll blog lu atas bawah atas bawah dulu.

Ekceli sekarang aku dah kekurangan idea untuk update entry baru selain daripada life update dan OLEMIRA (omjayyy lama giler tak menggedik pasal pemain bola hihihihi). Jadi, sila scroll bawah sikit. Ya, bawah lagi. Sikit lagi. Nah, bahagian sidebar kat tepi ni, yang bawah sekali. Kalau kau nak senang, baca tajuk entry ini sahaja wahahahaha.


" Ada Orang Tanya "

Wahh wahh kemain bajet tajuknya kan. Jangan ar korang. Itu tajuk saje. Mana tahu, ada entry yang tak pernah aku terpikir nak buat, ada orang bagikan idea kan kan. Boleh aku tulis masa cuti nanti. Apa-apa soalan atau cerita boleh korang tanya. Oraittt bolehlah korang tinggalkan komen kat entry ni dan berikan soalan serta idea kepada aku. Dan lepas aku update entry tersebut, aku tepek kat sidebar sebelah. Senang bukan? Terima kasih kawan-kawan ;)

*Soalan pendek macam soalan kat buku biodata atau ask.fm pon boleyyy.

17 comments :

  1. Assalamualaikum, ehem2 ada orang tanya.
    Bila nak tepek entri pasal tuan punya badan lak?
    hahaha...

    ReplyDelete
  2. Takmau tanya takmau tanya*geleng2 kepala*

    hahahahaha.

    ps : saya pun malas nak join segmen. hahaha. tapi pernah la join. ihiks

    ReplyDelete
  3. mmg pun.. kalau ada yang komen lagi seronok. mcm nak update blog ni kerap je.. hehe

    ReplyDelete
  4. haha. selalunya rasa mcm xyah update pun tak apa. dorang biasanya rajin tekan butang follower je bukannya reti baca entry sangat pun.. :\ rasa mcm nak buang butang followers pun haderr.. he3

    ReplyDelete
  5. hehe..alah nape malas..kalau ade rezeki dpt hadiah best2 kite untung :D followers pun bertambah [chewah promo pulak xD].
    Ape kate kalau mira update pasal blog challenge ke..yg kena buat day 1 ape day 2 ape..hohoh..just suggestion la

    ReplyDelete
  6. hy.. nice post

    lam kenal yaa :)

    salam cendekia

    ReplyDelete
  7. hmm.. blog nya cwe banget :)

    harum lagi heheh

    ReplyDelete
  8. ok...ni nasihat sy as a full time blogger and computer enthusiast...

    bila kita menulis entri di blog,perlulah IKHLAS dari hati...kalo kita luahkan perasaan pun mmg sangat2 bagus...sbb itu datang nya dari hati nurani kita...

    lagi satu,bila nak menulis SOMETHING,kita perlulah tahu EVERYTHING pasal perkara yang kita nak tulis...

    sbgai contoh,kita nak tulis pasal BOLA...kita kena tau serba serbi pasal bola...apa itu bola?sapak?keranjang?baling?tampar?macam2 jenis permainan bola ada...so,spesifikkan benda yang kita nak tulis....lebih mudah bukan?

    seterusnya...cari yang lebih spesifik...kalo kita nak terangkan pasal bola sepak...apa yang kita tau sal bola sepak?kita minat team mana?sbgai contoh minat CHELSEA...so kita terangkan pasal CHELSEA dari A to Z...tapi kalo kita masih kekurangan INFO sal CHELSEA,cuba cari SORANG pemain dalam CHELSEA...sbgai CONTOH Drogba...so,terangkan la pasal drogba secara spesifik....tentu orang seronok nak baca dan ambil tahu...sbb peminat pemain2 bola ni ramai,dari dalam dan luar negara...

    sekian buat masa ni...
    wassalam...
    smoga ALLAH merahmati kalian semua...
    jgn lupa datang blog sy dan tgk pepe yang menarik :D
    dan tinggalkan jejak :D

    ReplyDelete
  9. Hehe.. sama la,nk wat entry memg malas.. kadang2 x terpikir pn nk taip apa.. tp bila dh kuar entry, da komen2 best memg suka baca..
    pasal join segmen tu best la jg..bley penuh kn blog..hahaha.. (^_^)

    ReplyDelete
  10. bunda pun kadang tu tak de mood sangat untuk menulis...bila xder mood mulah idea pun taknak klua..

    ReplyDelete
  11. cis. sapa kata kite gedik tadi. nak kena nieh nak kena.

    hahahaha.

    >.<

    ReplyDelete
  12. hai2.. cite lah pasal. ermmm.. tak tahu. hihi

    ReplyDelete
  13. Same la Teena pun baru jer start blogging2 nie..byk yg masih sedang belajar..

    ReplyDelete
  14. chillex.. same to me.. saya pun ada jugak buat segmen pendek yg xpayah buat entry.. nnt kalau sy buat lagi, sy jemput.. hehehe (bajet hot)

    ReplyDelete
  15. Lau join segmen2 bleh le knal mane2 blogger2 yg lain..

    entry pasal diri sendiri ke dan pada masa sekarang ini .. hehe

    ReplyDelete