Tuesday, May 29, 2012

Makan Pizza Tetapi Cuma Delivery.

Assalamualaikum.

Siapa tak nak housemate yang satu kepala ngan kita? Ha ha ayat permulaan yang tak bleh blah. So masa minggu last peperiksaan harituh, aku, Raja, Ida ngan kakak/kembar aku plan nak makan pizza. Kitaorang bincang-bincang kat sekolah sebelum start paper fizik ke bio ke kimia ntah. Orang depan aku mesti tension je hahaha. 

Lepas bincang-bincang, set nak makan kat umah Ida. Dia yang offer jadi takdelah rasa serba salah sangat sebab dia terpaksa angkat TV masuk dalam bilik dia dan keluarga dia terpaksa tengok TV guna yang kecik punya hehehe. 

Personally aku rasa Domino's Pizza lagi sedap kalau guna delivery berbanding ngan Pizza Hut. Kalau makan kat restoran dia lain cite. Domino lagi murah ngan banyak offer.

Beli yang besar percuma yang sederhana. Jimat RM23 bla bla bla yang aku salin balik ayat voucher ni dah kenapa.

Ni bagi si Ida cakap lancar sikit. Dia ni pemalu sangat kau tau. Sekali dia cakap dengan orang domino ni, perghh macam bukan budak yang aku kenal weh sebelum ni kehkehkeh. Siap dengan tongkat dagu gaya profesor lagi. Aku pulak yang down sebab aku lagi pemalu haha!

Tambah Extreme Edge ni RM7. Bagi aku, tak sedap pun.

Air A&W ngan aiskrim Mat Kool. Aku punya cawan ah tu yang aiskrim dia sampai dua scoop tu.

Sup Campbell's perisa chicken mushroom. Dah tak tau nak pilih ayam ke cendawan ambik je yang ada dua-dua. Nasib baik tak beli dua tin sebab makan separuh je pun. Keropok Chachos paket besar perisa BBQ.

Orang Domino pun sampai pastu. Dapat dengar suara dia dari bawah rumah sembang ngan kawan dia. Muka gengster nama BJ suara sopan.

Large Pizza - Aloha Chicken with Extreme Edge.

 Regular Pizza - Extravaganzza. Aku baru tau yang hitam-hitam tu buah zaitun selama ni aku ingatkan cendawan hahaha. Siap bagitau kawan aku yang hitam tu cendawan isk malunyaaa.

Breadstix. Haha macam kuih apam je aku tengok. Benda ni sebenarnya ada tulis kat kertas masa nak call orang tu tapi kertas yang kat atas tu aku tulis balik sebab nak amik gambar. Dah plan siap-siap dah nak update kat blog :)


Lagi satu, aku suka Chilli Flakes dia. Pedas an. Sebenarnya tadi aku TERtuang banyak plak cili ni kat atas piza aku. Nak tak nak kena makan sebab dah terbajet tak de lah pedas mana ngan diaorang tadi. Walaupun tersedak tapi ditahan-tahan agar tak dengar ayat 'padan muka' dan 'kan aku dah cakap'.

Makan sambil tengok cerita hantu. 


Paranormal 3 boleh tahan lagi sebab banyak saspens. Yang masa Beranak Dalam Kubur aku boleh bantai tidur sebab ngantuk gila. Bukan tahap seram dah tapi dah sampai tahap menyampah dah nak tengok. Part seram masa trailer je weh tu pun trailer cite lain wakakaka.

Ok nak panaskan lagi satu slice piza. Ada lebih tadi. Moga-moga extreme edgenya menjadi seperti dalam gambar la ye. Assalamualaikum.

Thursday, May 24, 2012

Kerjaya Sebagai AJK Koperasi. A'ahh Kerjaya.

Assalamualaikum.

Masa sekolah rendah dulu aku pengawas perpustakaan. Semua pengawas perpustakaan kena kerja masa waktu rehat. Kemas buku kat rak tiap-tiap hari weh sumpah bosan. Kena uruskan budak-budak yang nak pinjam buku. Kadang-kadang kena datang hari Sabtu kemas perpustakaan padahal dah bersih dah pun. Aku kadang-kadang je bertugas dah malas nak buat cemane. 

Sekolah agama plak aku pengawas. Pakai baju hijau silau silau hahaha. Bila ustazah/ustaz ada hal, pengawas kena jaga kelas. Kena berdiri masa perhimpunan buat tawaf berulang kali kat barisan yang sama cakap 'jangan main batu', 'jangan main batu'. Bila ustazah suruh pengawas duduk aku pun sama main batu.

Sebab aku dah bosan ada jawatan masa kat sekolah rendah ngan sekolah agama, kat sekolah menengah aku target tak nak jadi pape. Pengawas tak best nanti dipandang kerek oleh kawan-kawan wakaka. Pengawas pusat sumber tak nak ahh macam takde kerja je nak buat dahlah pakai baju kuning hahaha.

Last-last aku dapat call (macam gempak je tapi tak pun sebab kawan aku yang call) ajak aku jadi AJK Koperasi. Terus terbayang layan orang yang beratur nak beli makanan ngan air masa waktu rehat. Aku terima je sebab tak pernah ada pengalaman kan, dapat call plak tuh haha ok ini poyo.

Dari Form1 masa tahun 2009 sampai lah sekarang aku jadi budak koop. Apa yang dulu aku bayangkan cuma layan orang yang beratur beli kat koperasi salah sama sekali der. Kena pandai urus masa, kena pandai cepatkan perkhidmatan pelanggan, kena pandai kawal kesabaran dan kena pandai tahan dimaki!

Rehat 20 minit dan masa tu kena layan pelanggan yang nak beli kat koop. Kitaorang budak koop ada masa 10 minit nak makan, nak kira duit, nak isi stok. Kalau tak sempat makan, tak sempat ah. Apa lagi makan lah dalam kelas hahaha. 

Pelajar sekolah ni ada yang kuajo, ada yang suara perlahan nak mamp, ada yang kaya sangat beli biskut je pun tapi bayar 50 hengget, ada yang tak reti bahasa, macam-macam ada weh. 

Dalam koperasi jugak ah kerjasama tu penting gila. 'Weh mana gunting nak bukak kotak ni', ada orang carikan. 'Weh ada lagi duit tak dalam kaunter', ada orang amikkan. 'Weh aku nak penuhkan peti ais ni', ada orang gi stor amik air. Oh memang ni pun maksudnya kerjasama bukannya pemalas.

Walaupun kerja tak dapat duit, elaun kengkadang je dapat, tapi koperasi buat aku jadi kerja ikhlas, banyak sabar, buat kerja sama-sama, buat kerja dengan pantas, rajin isi stok, kena ngorat kahkahkah yang last ni tipu.

Saturday, May 19, 2012

OLEMIRA: Penjaga Gol Malaysia.

Assalamualaikum.

Bila sebut penjaga gol, spontan orang yang aku terpikir Khairul Fahmi Che Mat, Farizal Marlias ngan Sharbinee Allawee. Oh aku kan tengok bola Malaysia lawan ngan antarabangsa je weh. Liga Malaysia kadang-kadang liga omputih tak pernah kehkeh.

Ok. Dalam dilema nak tulis pasal Khairul Fahmi ke Farizal Marlias dulu. Tapi tulis pasal Khairul Fahmi dulu ah sebab Khairul Fahmi lagi femes hahaha.

Khairul Fahmi


Sebagai seorang yang profesional (sikit lah), benda-benda peribadi malas ah nak tulis sekali. Walaupun bila habis satu-satu perlawanan tengok 'ehh dia ni hensem ahh' terus bukak google cari maklumat tapi tulis apa yang aku nampak masa kat atas padang je lah. Eh.

- Google Images.

Aku mula-mula suka tengok bola masa Piala Suzuki AFF tahun 2010. Masa final lah. Sebab lawan Indonesia kan. Turun padang tau tengok bola wakaka padahal tengok kat rumah je. Masa ni lah nama Khairul Fahmi terus meniti di bibir-bibir rakyat Malaysia terutama pompuan sebab kehenseman dan kecekapannya. Masa ni jugaklah aku baru tahu akan kewujudan dia haha sedih. Masa dia tepis gol penalti pemain Indonesia kat final Sukan SEA tahun lepas macam ohsem gila. 

Farizal Marlias


- Google Images.

Farizal Marlias plak first time tengok masa Malaysia lawan Chelsea. Terel jugak dia jaga gawang gol tak kena bolos. Seriously tak suka tengok penjaga gol yang bila bola nak masuk gawang gol dok diam je. Nak sambut pun tak nak. Farizal Marlias ni ok lah sebab dia selalu jatuhkan badan. Wei tak sakit ke.

Sharbinee Allawee

- Google Images.

Sharbinee Allawee pun main masa Piala Suzuki AFF tahun 2010 kan? Maklumlah tengok masa final je haha. Eh main main sebab aku ingat dia kena laser kan cis kuajo betul. Laser cemane pun, Malaysia menang jugak ah weh.

Ramai lagi penjaga gol kat Malaysia ni. Tapi sebagai seorang yang noob, pemain yang femes dan bermain untuk Malaysia jelah yang mampu aku ulas sikit-sikit. 

Saturday, May 12, 2012

Hoki Projek 2013.

Assalamualaikum.

Aku ni nak kata atlet, tak ahh sebab satu jenis sukan pun aku tak masuk. Bola baling ke hoki ke bola tampar ke semua aku tak pernah main. Kelab permainan/sukan kat sekolah pun aku masuk permainan tradisional je ekekeke. Orang ajak masuk lawan bola jaring untuk wakil rumah sukan pun aku malas nak datang.

Masa sekolah rendah tu aktif lah jugak. Lumba lari, lompat jauh, lompat tinggi, lari baton, bola jaring aku join je. Bila masuk sekolah menengah perghh diva habis. Merentas desa pun aku tak gi dah. Hahaha. Sukantara rumah sukan aku pergi lah jugak lari 100M, lepas masa yang diberi dapat 3 markah heheh.

Walaupun aku macam ni (pemalas), tapi aku suka 'tengok' sukan. Bola sepak, hoki, badminton aku layan dengan syarat Malaysia lah yang main. Disebabkan takde perlawanan bola Malaysia lawan ngan antarabangsa yang terkini, aku layan hoki, Projek 2013.

First time tengok masa final Piala Sultan Johor tahun lepas. Perlawanan sama tarikh ngan AIM. Tapi masa tu aku tengok sekejap sekejap lah. Mula-mula tengok AIM, pastu tukar hoki, pastu AIM balik, pastu hoki AIM hoki AIM. Maka, keluarga aku pun ushar sleng ngan aku wakakakaka.

Beberapa hari ni kan ada hoki Piala Remaja 2012. Dok gebang ngan kawan-kawan cakap pasal hoki tapi sorang pun tak layan. Semua macam tak kenal. Nasib baik ada Google Images. Apa kena mengena ngan Google Images pun aku tak tau lah. Cuma nak bagitau gambar aku amik kat Google Images.


Dari kiri: Comel sikit, hensem, boleh tahan, bolehlah, bolehlah, hensem jugak.

K. Besok final hoki Piala Remaja 2012. Walaupun Mid-Year Exam tapi, err tapi hahaha. Assalamualaikum.